Google
 

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Äkilliset mielenmuutokset

Tuli tuosta edellisestä mieleeni potilaat, jotka jostain kumman syystä matkan päätteeksi muuttuivat Dr Jekyllistä Mr Hydeksi.

Useampikin potilas (jostain syystä iäkkäämpiä ihmisiä) saattoi soittaa ambulanssin vaikkapa siksi, että jalat ovat niin kipeät että pitää päästä päivystykseen / lääkäriin kun ei pysty kävellä. Sitten kun päästään perille, onkin kipu siirtynyt jaloista rintaan ja he valittavat ihan järkyttäviä rintakipuja (ilman mitään merkkejä siitä että oikeasti on rintakipua). Tai sairaankuljettajalle kerrotaan vain vatsakivusta ja lämmön noususta, mutta vastaanottavalle sairaanhoitajalle kerrotaankin sitten että on ollut kuukauden ajan veriripulia / verioksentelua tai jotain muuta kamalaa.

Eräs iäkäs herra (alkotaustainen) matkusti kyydissämme pidemmän matkaa erääseen kuntoutuslaitokseen. Matka meni mukavasti, rupateltiin niitä näitä ja pysähdyttiinpä kaffe- ja tupakkatauollekin. Mitään ei herra matkan aikana valittanut. Mutta auta varjele kun päästiin perille ja hoitaja sieltä kysyi miten matka meni. Jo alkoi valitus: "oli ollut niin pirun kylmä koko matkan eikä tuo likka ollut antanut peittoa vaikka pyysin, ja kuski kaahasi, eikä suuhunsakaan saanut mitään jne jne." Huoks!

Ei kommentteja: