Google
 

sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Kiitos kohteliaisuudesta

Kuten mainitsin, työskentelin aikanaan myös ulkomailla muutaman vuoden. Eräänä iltana aloitin yövuoroa tarkkailuosastolla joka oli lähes täynnä, ja kerran ihmeeksi suurin osa potilaista oli selvin päin. Paitsi erään nuoren naispotilaan puoliso, joka oli arki-illasta huolimatta melkoisessa tuiterissa. Tämä puoliso ei oikein tuntunut ymmärtävän että armaansa sekä lastensa äiti joutui jäämään yöksi tarkkailuun. Nainen itse oli siihen varsin halukas, taisi olla ainoa paikka missä sai levätä.

Osaston sääntönä oli "omaiset pois ja hiljaisuus klo 22 jälkeen", ja sekä minä että työparini kävimme tämän herralle ilmoittamassa, useampaan otteeseen. Mitään liikettä ulko-ovea kohti ei kuitenkaan ollut havaittavissa. No, minä sitten loihen lausumaan että "herra on hyvä ja poistuu, tai kutsun vartijat saattelemaan ulos". Siitäkös mies suuttui, alkoi junkuttaa partoihinsa ja pyöri keskellä lattiaa viinahuurujaan levitellen. Ei auttanut kun pyytää vartijat paikalle, ja pelkkä puhelinsoitto sai miehen vaappumaan ulos. Hoitajien tiskin ohi mennessään karjaisi vielä minulle "you fucking Scottish bitch!!" Ihmetellen katsoi kun hymyillen kiitin kohteliaisuudesta ja toivotin hyvät yöt. Ja niin katsoivat kyllä muutkin potilaat. Sanoin siihen vain että kohteliaisuushan se on jos minua luullaan skotiksi vaikka en edes puhu englantia äidinkielenäni.

Näin jälkeenpäin ajatellen tämä mies varmaan ajatteli että tuon on pakko olla skotti (ehkäpä Glasgown skotti) kun sen puheesta ei saa mitään selvää. :D

Ei kommentteja: